2020-01-17 09:53:12• hírek • Közlemény

Eminescu a gyermek szemében - Nagykárolyban

A román kultúra napja alkalmából szerveztek szerdán foglalkozásokat Nagykárolyban.


A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai, együttműködve, a Nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola és az 1-es számú napköziotthon pedagógusaival, közösen szervezték, az „Eminescu a gyermek szemében” című programsorozatot.

A foglalkozások során megelevenítették a költő alakját és munkásságát is, különböző interaktív programok révén. Közreműködtek Lorena Iluțan tanítónő vezetévésel, a III. A. osztály diákjai, valamint a Pușcaș Hajnal – Eva és Tillinger Florentina óvónők irányításával az óvodások egy csoportja.

A nap további részében, 12 órától kezdődően, a városközpontban található Mihai Eminescu mellszobor előtt kulturális rendezvény zajlott. Koszorút helyeztek el a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, az ASTRA Egyesület nagykárolyi szervezete, az Unirea 2009 Egyesület, az Elméleti Líceum és a PNL nagykárolyi szervezetének képviselői.

A román kultúra napjának jelentőségéről és Mihai Eminescuról szóló beszédet mondott, Bogdan Georgescu igazgató, Daniela Ciută, az ASTRA Egyesület nagykárolyi szervezetének elnöke és Mocan Florian esperes. A rendezvény egy verses összeállítással zárult, melyben közreműködtek a Vasile Lucaciu Iskola, valamint az 1-es számú általános iskola diákjai, majd Mălina Latiș egy megzenésített Eminescu verset adott elő. Felkészítője Szűcs József zenetanár volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: